loading...
آموزش تعمیرات موبایل و تبلت
آموزش تعمیرات بازدید : 262 دوشنبه 05 شهریور 1397 نظرات (0)

هشدار نادرست اعلام حریق خیلی از افراد را کلافه می کند اما باید تاکید کرد که دستگاه هاي تشخیص حریق و هشدارهاي مربوط به آن می توانند یکی از مفید ترین و بهترین دستگاه ها براي منزل شما باشند؛ و حتی در بعضی مواقع می تواند فرشته ي نجات زندگی شما باشند. اما بسیاري از مردم، هشدارهاي اشتباه توسط این دستگاه ها را تجربه کردند که زیاد خوشایند نیست. شما میتوانید با پاکیزه نگه داشتن و قرار دادن این دستگاه در جاي مناسب، از این وقایع جلوگیري کنید. با رعایت کردن این موارد ، مادامی که دستگاه شما شارژ شده باشد ، می توانید با خیالی آسوده از آن استفاده کنید و در مواقعی که یک حادثه آتش سوزي واقعی رخ می دهد ، به نحو احسن از این وسیله بهره ببرید.

 

بخش اول: جلوگیري از هشدار نادرست اعلام حریق

 

 

 

 

۱٫ به طور منظم ، دستگاه خود را پاک نمایید.

 

هرگونه گرد و خاك یا کثیفی در دستگاه شما، می تواند به سنسورهاي داخلی آن ضربه زده و میزان دقت آن را پایین بیاورد ، این امر موجب می شود تا در بعضی مواقع، دستگاه به اشتباه زنگ هشدار را به صدا در بیاورد. شما می توانید با تمیز کردن دستگاه خود ، هر دوهفته ، شانس هشدار نادرست اعلام حریق را پایین آورده و یا حتی به طور کل قطع کنید.به این نکته نیز دقت کنید که علاوه بر پاك کردن ناحیه بیرونی دستگاه ، ناحیه داخلی آن را نیز تمیز کنید، زیرا اکثراً گرد و خاك در ناحیه داخلی دستگاه جمع می شود. شما میتوانید از یک برس مخصوص گرد و خاك یا جاروبرقی استفاده کنید. به این نکته دقت کنید که برس استفاده شده حتماً باید نرم باشد. اگر تازگی به خانه ای نقل مکان کردید یا در خانه خود ساخت و ساز داشته اید، مطمئن باشید که افراد متخصص از یک پوشش گرد و خاك استفاده کنند تا دستگاه شما از گرد و خاك و کثیفی به دور نگه داشته شود.

 

 

 

۲٫ حشرات را از دستگاه هشدار دهنده جمع کنید.

 

حشرات ، به دلیل اینکه به صدا یا نور جذب می شوند، ممکن است در دستگاه گیر کنند. اگر دستگاه شما بدون وقوع هیچ گونه آتش سوزي و به طور نادرست به صدا درآمد ، آن را چک کنید و مطمئن باشید که حشره اي درون آن وجود نداشته باشد ، و اگر بقایاي حشرات را در آن مشاهده کردید، هر چه سریعتر آنها را جمع کنید.

 

 

 

۳٫ هشدار ها را به صورت واحد هاي جدا متصل کنید.

 

اگر دستگاه تشخیص حریق شما به صورت شبکه به سایر دستگاه ها وصل شده است، این امر ممکن است سبب وقوع هشدارهاي اشتباه شود. شما می توانید این دستگاه ها را به صورت جریان هاي الکتریکی جداگانه نگه دارید تا از وقوع هشدار نادرست اعلام حریق جلوگیري کنید ، اما اگر این دستگاه ها به یکدیگر متصل شده اند و هیچ راهی براي جدا کردن آنها از یکدیگر وجود ندارد مطمئن باشید که تمام دستگاهها را به خوبی چک کنید. اگر دستگاه هاي شما از منبع برق و قدرت یکسان استفاده می کنند ، امکان وقوع هشدار هاي نادرست وجود دارد.

 

 

 

۴٫ رشته هاي الکتریکی را به صورت محکم به یکدیگر متصل کنید.

 

اگر سیستم تشخیص حریق شما بر روي سیستم الکتریکی AC یاAC/DC بنا شده است، مطمئن شوید که تمامی رشته ها و کابل هاي الکتریکی را به صورت کاملاً محکم سر جاي خود ثابت کرده اید. این امر می تواند از وقوع هشدار نادرست اعلام حریق جلوگیري کند. وجود کابل ها و رشته هاي الکتریکی شل و سست ، می تواند سبب قطع نیرو و منبع قدرت دستگاه شود. این اتفاق درست همانند این است که منبع قدرت دستگاه شما کاملاً تمام شده باشد. اگر بابت سیم کشی دستگاه خود مطمئن نیستید ، می توانید با یک تکنسین برق تماس بگیرید.

 

 

 

۵٫ دستگاه خود را به دور از وسایلی مانند فر و کوره نصب کنید.

 

وجود وسایلی مانند فر و کولر ، نه تنها میتوانند سبب ایجاد ذرات سوخت شوند و هشدار را به کار بیندازند، بلکه میتوانند به سبب وجود نفت و برخی ذرات مشابه ، ایجاد دود کنند. دستگاه خود را حداقل ۱۰ فیت دورتر از فر و وسایل مشابه آن نصب کنید ، تا وقوع هشدار اشتباه را به حداقل برسانید. ذرات سوختنی توانند وارد دستگاه هشدار دهنده شده و باعث شوند دستگاه به صدا در بیاید. هنگامی که در پاییز از دستگاه هشدار دهنده استفاده می کنید ، ممکن است شاهد وقوع هشدارهاي اشتباه بیشتر باشید.

 

 

 

۶٫ دستگاه را در معرض وسایل سرمایشی قرار ندهید.

 

 

مناطقی که در آن ها هواي سرد در جریان است می توانند بیشتر از سایر مناطق ، دستگاه هشدار را به صدا در بیاورند. دور نگه داشتن دستگاه هشدار از مناطقی که در آنها هواي سرد در جریان است، می تواند هم مانع جذب گرد و خاك و هم مانع هشدار نادرست اعلام حریق شود. دستگاه هشدار خود را حداقل ده فیت دورتر از وسیله سرمایشی قرار دهید.

 

 

 

۷٫دستگاه هشدار در مناطق خشک قرار دهید.

 

محیط هایی که داراي رطوبت زیاد هستند ، مانند حمام و آشپزخانه جاهاي مناسبی براي نصب دستگاه هشدار نیستند، زیرا در این مکان ها امکان وقوع هشدار نادرست بسیار زیاد است. نصب دستگاه تشخیص حریق حداقل ۳ متر دورتر از مناطقی که در آنها رطوبت بالا است، می تواند مانع هشدار نادرست اعلام حریق شود. دستگاه را با فاصله دور از دوش آب، ماشین لباسشویی و سینک آشپزخانه یا ماشین ظرفشویی قرار دهید.

 

 

 

۸٫ از مناطقی که در آنها گاز یا شعله هاي باز وجود دارد آگاه باشید.

 

در برخی مناطق خانه مانند گاراژ، اتاق کار یا پذیرایی ممکن است گاز هایی در جریان باشد که باعث به کار انداختن هشدار دستگاه تشخیص حریق شود. جلوگیري از قرار دادن این دستگاه در نقاط ذکر شده، می تواند وقوع هشدار نادرست اعلام حریق را به حداقل برساند. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که در برخی مناطق، دستگاه هاي ردیاب گرما مورد نیاز هستند، مانند گاراژها. می توانید براي اطلاعات بیشتر با سازمان آتش نشانی منطقه خود تماس بگیرید. دستگاه هاي تشخیص حریق را نزدیک به جعبه آتش نشانی یا سایر سیستم هاي که داراي شعله باز هستند قرار ندهید.

 

 

 

۹٫ باتري ها را تعویض کنید.

 

یکی از رایج ترین مواردي که باعث وقوع هشدار نادرست میشود ، باتري ضعیف است. برخی صداهاي خاص در دستگاه که مانند صداي جیرجیرك است ، نشان دهنده باتري ضعیف است و این باتري نیاز به تعویض دارد. تعویض باتري به صورت منظم ، براي مثال دو بار در سال، می تواند به وقوع هشدارهاي نادرست و صداهاي نامطلوب دستگاه پایان دهد. البته انجام این عمل مستلزم آموزش نصب اعلام حریق می باشد که باید به طور اصولی آن را فراگرفت.

 

 

 

۱۰٫دستگاه تشخیص حریق خود را، چند بار در سال تست کنید.

 

دستگاه هاي الکترونیکی می توانند در هر زمانی از کار بیفتند ، بنابراین براي پایداري و اطمینان از درست بودن آن ها، می توانید آن ها را تست کنید. تست این دستگاه ها به صورت مداوم، میتواند از آتش سوزي یا آسیب به خانه یا خانواده ي شما جلوگیري کند. دکمه تست موجود بر روي دستگاه را فشار دهید. این کار ممکن است چند ثانیه طول بکشد، اما شما باید صداي بلند و گوش خراشی را بعد از چند ثانیه بشنوید. اگر هیچ صدایی شنیده نشد یا صدایی ضعیف از دستگاه خارج شد ، باتري هاي خود را تعویض کنید. از یکی از اعضاي خانواده درخواست کنید تا به دورترین اتاق برود تا مطمئن باشید که تمام اعضاي خانواده صداي دستگاه را می شنوند. یک کبریت را روشن کنید و آن را درست در زیر دستگاه هشدار فوت کنید. اگر دستگاه هشدار دهنده به صدا درنیامد، ممکن است که باتري هاي شما نیاز به تعویض داشته باشند یا اینکه به سیم کشی جدید نیاز داشته باشید، در غیر این صورت باید به طور کل دستگاه را عوض کنید.

 

یافتن جایگزین هاي مناسب براي دستگاههاي هشدار:

 

 

۱٫ دستگاه هاي تشخیص آتش دوگانه را در نظر بگیرید.

 

به این دلیل که ممکن است دستگاه هاي تشخیص حریق همه پسند نباشند و داراي ایرادات و قلق هاي خاصی باشند، پیشنهاد میشود که در صورت عدم استفاده از این دستگاه ها، روش هاي جایگزین هاي آن را در نظر بگیرید. این امر میتواند به شما کمک کند که اطمینان حاصل کنید خانه شما به طور کامل محافظت شده است و هیچ گونه آتش و دود زیادي آن را تهدید نمیکند. اغلب دستگاه هاي هشدار آتش به دو دسته تقسیم می شوند : مدل هاي فتو الکتریک و مدلهاي یونیزاسیون. مدلهاي یونیزاسیون در تشخیص آتش هاي شعله زا بهتر عمل می کنند، در حالی که مدل هاي فتو الکتریک سریع تر واکنش نشان می دهند و براي آتش هاي بدون شعله و کم به کار میروند.

 

 

 

۲٫ میتوانید دستگاه های بی سیم را هم امتحان کنید

 

افراد متخصص در زمینه تکنولوژي، دستگاههاي هشداري را تولید کردند که بی سیم هستند و می توانند به تمام افراد خانه در صورت نیاز هشدار دهند. خرید این نوع دستگاه های هشدار میتواند از سر و صداي بالا و مشکلاتی که ممکن است با منبع نیروي دستگاهها پیدا کنید، جلوگیري کند. این دستگاه هاي بی سیم براي خانه هاي بزرگ بسیار مناسب هستند.

 

 

 

۳٫ از یک ردیاب گرما استفاده کنید.

 

برخی از ترموستات هاي جدید هوشمند هستند و شامل ردیاب هاي گرمایی هستند که می توانند تغییراتی که ممکن است باعث آتشسوزي شوند، تشخیص دهند. این دستگاه را در مناطقی قرار دهید که دچار تغییرات دما و رطوبت هوا می شوند. این ردیاب گرما میتواند در فضاهایی مانند آشپزخانه ، حمام و اتاق لباسشویی و خشکشویی بسیار مناسب باشد. برخی از این ردیاب ها به شما اجازه می دهند تا زنگ هشدار را تنها با موج دست خود قطع کنید.

 

 

 

۴٫ یک دستگاه هشدار کربن مونوکسید به کار ببرید.

 

کربن مونوکسید گاز بدون کلر و بسیار خطرناك است که می تواند موجب مرگ شما شود. گر چه این گاز تولید آتش نمیکند اما اغلب، نزدیک به مکان هایی است که در آنها آتش سوزي رخ میدهد. شما می توانید یک ردیاب کربن مونوکسید را در خانه خود نصب کنید تا از مرگ یا موقعیت هاي خطرناك دیگر جلوگیري کنید. همچنین می توانید ترکیبی از ردیاب هاي آتش و کربن مونوکسید خریداري کنید.

 

 

 

۵٫ کیفیت هواي درون خانه را کنترل کنید.

 

بسیاري از عوامل مانند گرد و خاك و آب و هوا میتوانند بر کیفیت هواي درون خانه تأثیر بگذارند و باعث آتش سوزي و به صدا درآمدن زنگ هشدار دستگاه شما شوند. کنترل کیفیت هواي خانه میتواند از هشدارهاي اشتباه جلوگیري کند و مانع تشکیل مواد شیمیایی شود که باعث آتش سوزي می شوند. اغلب مانیتورهاي کنترل کیفیت، هواي داخلی، دما و رطوبت و کربن دي اکسید را مورد بررسی قرار می دهند.

 

 

 

۶٫ با دفتر آتش نشانی منطقه خود تماس گرفته تا مطمئن شوید خانه شما از امنیت کامل برخوردار است.

 

دفاتر آتش نشانی می توانند اطلاعات مورد نیاز شما را از قبیل نحوه کاربرد دستگاه هایی که نیاز است شما در هر مکان به کار ببرید به شما ارائه دهند. آنها همچنین می توانند به خانه ي شما بیایند و همه چیز را تحت کنترل داشته باشند.

 منبع : آموزشگاه نصب اعلام حریق

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 4
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 14
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 4
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 33
  • بازدید ماه : 64
  • بازدید سال : 599
  • بازدید کلی : 2,336